Zorgboerderij Oliehoek is 5 dagen per week geopend van 8.30 tot 16.00 uur. Om optimale zorg te kunnen bieden zijn per dagdeel maximaal 8 cliënten welkom. Wij staan open voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of psychiatrische stoornis. Onze cliënten zijn mobiel, kunnen zelfstandig eten en drinken, zijn minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een indicatie van het WLZ of WMO.

De kosten voor begeleiding en dagbesteding worden betaald d.m.v. een Persoons Gebonden Budget.

Het activiteitenprogramma wordt in overleg met belangenbehartigers en cliënten samengesteld. We kijken daarbij naar individuele beperkingen, maar ook naar de interesses en wensen van de cliënt. Werkzaamheden zijn afhankelijk van het seizoen en variëren van het voeren van de dieren en het uitmesten van stallen tot tuinieren en licht huishoudelijk werk.

Voorop staat dat iedereen activiteiten verricht naar vermogen. Het genieten van de natuur in een prikkelarme omgeving zorgt voor rust en ruimte om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Sinds 2015 zijn wij door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (S-BB) aangewezen als erkend leerbedrijf voor Mbo-opleidingen in de veehouderij en zorg. Tevens zijn wij aangesloten bij de landelijke Federatie Landbouw en Zorg en de Vereniging van Zorgboeren Zuid-Holland. Onze dienstverlening wordt gewaarborgd door het keurmerk "Kwaliteit laat je zien".

kwaliteit