Zorgboerderij Oliehoek is een agrarisch boerenbedrijf van 30 hectare. In 2009 is de boerderij door de VLR, Vereniging Lakenvelder Runderen en de SZH, Stichting Zeldzame Huisdierrassen benoemd tot Erkend Fokcentrum. Zorgboerderij Oliehoek zet zich in voor het behoud van dit levend erfgoed.

Het is bij Zorgboerderij Oliehoek ook mogelijk om het jaar rond Lakenveldervlees en diverse streekproducten te kopen (op=op). Incidenteel is er ook Bonte Bentheimer vlees te koop. U bent hiervoor door de weeks tussen 16:00 en 17:00 welkom.

De zorgboerderij houdt niet alleen Lakenvelderkoeien maar ook Nederlandse Landgeiten, Dassenkop Schoonebeker heide- schapen en diverse zeldzame kippen- en konijnenrassen, zoals de sabelpootkriel en de Lotharinger en Vlaamse reus konijnen.

In de moestuin en tunnelkas worden vergeten groenten gekweekt. In de boomgaard groeien Oudhollandse appel- en perenrassen.

Het ideaal is om zoveel mogelijk MVO, maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zo gaan de bedrijfsgebouwen steeds meer over op Ledverlichting, worden bruikbare bouwmaterialen hergebruikt, wordt er regenwater opgevangen en wordt het groenafval gecomposteerd.
Ook zijn er bijenlinten met bloemen aangelegd, worden er uitgestelde maaidata (i.v.m. broedseizoen) gehanteerd. Ook worden er blauwe diensten en ecologische oevers onderhouden.

Onze partners zijn o.a. Staatsbosbeheer en de Agrarische Natuurvereniging De Groene Klaver. Zo wordt ervoor gezorgd dat de polder zijn open, groene en aantrekkelijke karakter behoud.

Vereniging Lakenvelder Runderen (VLR)
Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH)
www.degroeneklaver.nl