Zorgboerderij Oliehoek is 5 dagen per week geopend van 8.30 tot 16.00 uur. Om optimale zorg te kunnen bieden zijn per dagdeel maximaal 10 cliënten welkom. De doelgroep is voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of psychiatrische stoornis. De cliënten zijn mobiel, kunnen zelfstandig eten en drinken, zijn minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een C.I.Z. indicatie. De kosten van de begeleiding en dagbesteding zijn per dagdeel vanaf € 60,94. Deze kosten worden betaald d.m.v. een Persoons Gebonden Budget.

Het jaarlijkse ondersteuningsplan met daarin individuele hulpvragen worden in overleg met belangenbehartigers en cliënten samengesteld. De medewerkers kijken daarbij ook naar individuele beperkingen, interesses, behoeftes en wensen van de cliënt. Werkzaamheden zijn afhankelijk van het seizoen en variëren o.a. van het voeren en verzorgen van de dieren, het uitmesten van de stallen, tuinieren in moestuin of bloementuin tot licht huishoudelijk werk.
Voorop staat dat iedereen activiteiten verricht naar vermogen. Het genieten van de natuur in een prikkelarme omgeving zorgt voor rust, stabiliteit en ruimte om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Zorgboerderij Oliehoek is sinds 2011 aangesloten bij de landelijke Federatie Landbouw en Zorg.
Deze dienstverlening wordt gewaarborgd door het keurmerk "Kwaliteit laat je zien".
Daarnaast is Zorgboerderij Oliehoek aangesloten bij de provinciale Vereniging van Zorgboeren Zuid-Holland.

Tevens is de zorgboerderij sinds 2015 door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (S-BB) aangewezen als erkend leerbedrijf voor mbo-opleidingen in de zorg en veehouderij.